•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Perussuomalaisille on koittamassa poliittinen superviikonloppu, kun jäsenistö kerääntyy puoluekokoukseen Jyväskylään tekemään yhdessä puolueen historiaa. Puheenjohtaja vaihtuu ensimmäistä kertaa 20 vuoteen ja kova kamppailu käydään myös varapuheenjohtajien ja puoluesihteerin valinnasta. Peli on täysin auki ja jokaisella on oma mielipide siitä, ketkä omaan ”unelmajoukkueeseen” kuuluvat. Omat valintani olen jo aiemmin julkaissutkin. Vaalikamppailun aikana on kuitenkin ilmennyt ikävä sivujuonne, jossa puolueen omat jäsenet ovat heittäneet ehdokkaiden päälle lokaa julkisuudessa ja mediassa.

Ymmärrän kyllä, että poliittisilla vastustajillamme on pelko siitä, että perussuomalaisten linja terävöityy ja kannatus lähtee uuteen nousuun, enkä muuta heiltä odottaisikaan kuin tuomiopäivän merkkejä. Mutta omilta jäseniltämme en hyväksy samankaltaista puoluetta hajottavan puheenparren viljelyä! Hoidetaan puoluekokouksen henkilövaalit demokraattisten periaatteiden pohjalta ja kunnioitetaan enemmistön tahtotilaa. Tulipa valituksi kuka tahansa, oli hän sitten oma ehdokkaani tai joku muu, toivon että koko kenttä asettuu uuden puheenjohtajan ja muiden puolueen johtoon valittavien henkilöiden taakse ja antaa tukensa yhteiselle työlle.

Ne, jotka ovat spekuloineet lähtöhalukkuudellansa jo ennen viikonlopun henkilövaaleja voisivat katsoa peiliin ja kysyä, miksi he ovat liittyneet puolueeseen alun perinkään? ”En leiki teidän kanssa, jos en saa mitä haluan” –tyylinen asenne kertoo jostain muusta, kuin sitoutumisesta yhteisiin arvoihin. Perussuomalaisten useiden vaalimenestysten ja puolueen nosteen seurauksena on joukkoomme liittynyt monenlaista persoonaa, mutta vasta muutosten edessä todellinen luonne punnitaan!

 

Jari Ronkainen

Helsingissä 9.6.2017