Kysy pois

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kysy Jari Ronkaiselta. Jari Ronkainen -edeskuntavaaliehdokas |Perussuomalaiset

Jos juolahtaa mieleen kysymys niin paina alhaalla olevaa  ”Kysy pois” -painiketta ja täytä lomake. Vastaan kysymyksiin mahdollisimman pian.

Alla on kysymyksiä joita olette minulta kysyneet.

Pekka:
Kantasi aselainsäädäntöön? Nykyisin tuntuu, että aseenomistajia lähes vainotaan. Kaikki halutaan kieltää ja jos ei voi kieltää niin hankaloitetaan. Kohtelu on erittäin tuomitsevaa ja epäoikeudenmukaista. Mitä mieltä?
.
Jarin vastaus:
Aselainsäädäntö on tällä hetkellä aivan liian kireä ja hankaloittaa sekä ampuma- että metsästysharrastusta. Aseen hankkimista tulisi helpottaa ja harrastuksille olisi luotava helpommat edellytykset toimia. Varsinkin silloin kun harrastajalla on jo olemassa aseita, uusien hankkimista tulisi helpottaa. Samoin aseiden kuljettamisessa ja säilyttämisessä pitäisi ottaa maalaisjärki käyttöön. Nykysäädännöt ja muutosesitykset ovat täysin järjettömiä.

 

Seppo:
Mitä ajattelet Suomen tieverkostosta? Voisiko tiemäärärahoja lisätä?
.
Jarin vastaus:
Suomen tieverkosto on tällä hetkellä todella surkeassa kunnossa ja korjausvelka vaan kasvaa vuosi vuodelta. Tähän on puututtava pikaisesti ja alettava laittamaan sitä kuntoon. Määrärahoja on lisättävä. Lisärahoitusta hankkeille saataisiin, jos Suomessa otettaisiin ns. päivämaksu käyttöön ulkomaalaiselle autoliikenteelle. Monessa Euroopan maassa on jo käytössä joko päivä- tai baanamaksu. Moottoriteitä on vähän, joten päivämaksu olisi järkevä. Tämä koskisi siis vain ulkomaalaista raskasta liikennettä, joka tällä hetkellä kuluttaa tiestöämme ilmaiseksi.

 

Family:
Meiltä tulee 4 ääntä!!! Ehdottomasti paras ehdokas. K alas!!!
.
Jarin vastaus:
Kiitos!
Hannu:
Kantasi GMO- tuotteisiin?
.
Jarin vastaus:
Tuotteiden pitää olla GMO-vapaita.
Markku:
Kannatat pienten ja keskisuurten yritysten byrokratiavelvoitteiden karsimista, mitä on helppo olla samaa mieltä. Kuitenkin mitä rakennusalaan tulee, suomalaisten julkisten rakennusten ja kotien homeongelmat ovat huolestuttavan laaja ilmiö.
.
Millä tavoin rakennusalan ammattilaisena mielestäsi nämä kaksi asiaa, siis rakentamisen valvontabyrokratia ja toisaalta rakennusalan yrittäjän byrokratiavelvoitteiden karsinta voidaan parhaiten yhteensovittaa. Mistä suomalaisen rakentamisen laatuongelmat mielestäsi johtuvat ja mitä niille voisi tehdä?
.
Jarin vastaus:
Yrittäjien byrokratiavelvoitteita on ilman muuta karsittava rajulla kädellä. Sen sijaan työmaiden valvontaan on satsattavasti rajusti. Kiire aikataulu on monta kertaa iso ongelma ja liian kiireellä rakennettavissa kohteissa pintojen kuivattaminen hoidetaan riskirajoilla. Samoin kiire velvoittaa yrittäjän tekemään töitä myös viikonloppuisin, jolloin valvontaa työmaalla ei ole. Tämä on ongelma varsinkin isoilla työmailla ja valitettavan usein nämä viikonlopputyöläiset ovat vielä ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Toinen iso ongelma on se, että tällä hetkellä ei tiedetä rakennetaanko meillä oikein, vaikka tehtäisiinkin täysin määräysten mukaisesti. 70-luvulla tehtiin Suomen huonoimmat rakennukset, vaikka silloinkin oletettiin, että rakennustapa on täysin oikea ja hyvä tyyli.Esimerkiksi rakennusten eristeiden määrä on täysi arvoitus, kuinka se todellisuudessa käyttäytyy, vai tehdäänkö rakennuksista jo nyt liian tiiviitä, tai tehdäänkö koneellisella ilmanvaihdolla hallaa rakenteille.
.
Ratkaisuna näen tähän kokonaisuuteen sen, että valvonta on oltava työmaalla aina, kun siellä töitä tehdään. Valvonta on tultava rakennuttajan puolelta. Pientalokohteissa on luonnollisesti käytettävä maalaisjärkeä.Rakentamisen aikataulutusta on höllättävä ja tietysti tuotekehittelyä ja niiden testausta on vielä lisättävä entisestään.
Aila Vierumäki:
Uskotko että, Jumala on olemassa ja Jeesus on totta ? Oletko homoliittolain puolustaja ?
.
Jarin vastaus:
Olen saanut Kristillisen kasvatuksen ja uskon, että joku korkeampi taho meitä täällä ohjaa. Yritän kuitenkin pitää politiikan ja uskonnon erillään toisistaan. En kannata sukupuolineutraalia avioliittolakia, enkä etenkään lain myötä tulevaa samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeutta.
Ville K:
Miten isänmaalliseksi itseään kutsuva mies voi vastustaa NATO-jäsenyyttä? Eikö isänmaallisuutta olisi varmistaa paras mahdollinen puolustus isänmaalleen? Yksin ei pärjätä. Mistään yya-henkisestä puolueettomuusajattelusta on turha puhua. Faktahan on, ettei Suomi silloin ollut puolueeton vaan Neuvostoliiton etupiiriä. Varmaan kannattaisi tutkia mitä mieltä alan asiantuntijat ovat Suomen puolustuskyvystä, koko maatahan ei pystytä puolustamaan, eikä sitä pientäkään osaa kovin pitkään. Mutta ainahan voi perinteiseen poliitikkojen mantraan turvautua, ei Suomea mikään uhkaa. Ja semmoista kun NATO-optio ei oikeasti ole olemassa, joko ollaan jäsen tai ei olla. Asiasta on tehty jo niin monta selvitystä ja hintakin (noin 40 MEUR) on tiedossa, ettei senkään taakse ikuisesti voida piiloutua. Ja tähän ei ole sitten laskettu edes niitä säästöjä joita saavutettaisiin jäsenille puolustushankinnoista myönnettävissä alennuksissa. Että millä perusteella oikein NATO:a vastustat?
.
Jarin vastaus:
Isänmaallinen henkilö on valmis puolustamaan isänmaataan ja tarvittaessa vaikka uhrautumaan isänmaansa puolesta. Natoon liittyminen ei poista sitä faktaa, että Suomessa on oltava puolustusvoimat jatkossakin. Selvityksessä on kysymys siitä, että mitä maksaa omien puolustusvoimien kuntoon laitto, vastaan Nato-jäsenyyden hinta. Edellinen selvitys on muistaakseni vuodelta 2007 ja kyllä mielestäni hinnat ovat niistä ajoista melkoisesti kohonneet. Puolueen linja on kuitenkin se, että selvitys tehdään ja sen jälkeen tehdään päätöksiä. Seison puolueen linjan takana.
Ville K:
Aluksi sen verran, että kannanottosi verotuksesta, pienyrittäjien asemasta ja miinoista ovat ihan hyviä. Mutta saa nähdä vastaatko myös kriittisiin kysymyksiin.

 1. Haluaisin konkretiaa noihin esittämiisi (Perussuomalaisten) säästölukuihin. Kuvitteletko oikeasti että kehitysapu voitaisiin noin vaan muuttaa vapaaehtoiseksi? Tai siis, että moinen menisi läpi eduskunnassa, eli ko. säästöä ei tule reaalimaailmassa tapahtumaan.
 2. Mistä 800 miljoonan säästöt maahanmuuttokustannuksista koostuvat? Ihan tuota summaa ei liene mahdollista nipistää, varsinkaan kun laskelmanne maahanmuutonkustannuksista eivät oikein perustu mihinkään
 3. Uskotteko, että Suomi yksipuolisesti voisi puolittaa EU:n jäsenmaksun? Ei tule onnistumaan ainakaan kovin nopealla aikataululla, eli ko. säästöä ei tule reaalimaailmassa tapahtumaan.
 4. Miten muuten käsittelisit rikokseen syyllistynyttä Suomessa syntynyttä maahanmuuttajataustaista ihmistä?
.
Jarin vastaus:
Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin, vaikka ne olisivat kriittisiäkin.

 1. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esitti viime kaudella jo vapaa-ehtoiseen malliin siirtymisestä kehitysavun suhteen. Tuolloin ei apuja tullut. Nyt kuitenkin jo Keskusta ja Kokoomus on väläytellyt samansuuntaisia ajatuksia. Yksin tämä ei tietenkään onnistu, mutta yhteistyöllä kyllä.
 2. Ongelmanahan maahanmuuton kustannuksissa on se, että todellisia lukuja on erittäin vaikea saada. Tutkimuksia on kyllä tehty, mutta niissä ei valitettavasti ole kaikkia kustannuksia otettu huomioon. Mikäli leikkaamme kiintiöpakolaisten määrää ja heille myönnettyjä sosiaalisia etuja, olen varma, että säästöä alkaa syntymään. Leikataanhan me jatkuvasti myös kantaväestön eduista sun muusta ja nostamme veroja. Miksei siis myös näistä.Tottakai haluan auttaa hädässä olevia ihmisiä, mutta tällä hetkellä ei Suomella ole varaa näin massiiviseen auttamiseen. Käytännössä teemme sen tällä hetkellä velaksi.
 3. Ei tietenkään Suomi voi yksipuolisesti päättää leikata EU.n jäsenmaksuja. Näistä pitää aloittaa neuvottelut muiden jäsenmaiden kanssa. Mm. Iso-Britannia on neuvotellut jäsenmaksuihinsa helpotuksia. Äänivaltammekin on puolittunut vuosien saatossa, niin miksei myös jäsenmaksuista voisi neuvotella.
 4. Suomessa syntynyttä maahanmuuttajataustaista rikokseen syyllistyvää henkilöä on kohdeltava samoin kuin kantaväestöön kuuluvaa rikokseen syyllistyvää henkilöä kohdellaan. Oleellista on, että henkilö on Suomen kansalainen.
Marja Jakonen:
 1. Mikä on nato-kantasi?
 2. Kuinka suuri uhka venäjä on suomelle?
 3. Entä onko meidän vanhukset hyvin hoidettu tänäpäivänä? Vai olisivatko ansainneet vähän enemmän?
.
Jarin vastaus:
 1. Kuten olen useasti jo vastannutkin, en kannata tällä hetkellä NATO-jäsenyyttä. Asiasta on tehtävä päivitetty selvitys ja sen jälkeen tehdään päätös. Pelkäämpä, että NATO on Suomelle kallis vaihto-ehto.
 2. Venäjään on suhtauduttava varauksella, ihan jo pelkästään Ukrainan tapahtumien vuoksi. Välitön sotilaallinen uhka se tuskin kuitenkaan on.
 3. Vanhustenhoito ei todellakaan ole sillä tasolla, missä sen pitäisi olla. Suomen hyvinvointivaltion rakentajat ansaitsevat kyllä huomattavasti paremman vanhuuden.
JK:
Mitä mieltä olet autoveron poistamisesta?
.
Jarin vastaus:
Olen tässä puolueen linjalla, eli kannatan autoveron poistoa portaittain. Tavoitehan on, että vähävaraisemmallakin kansalaisella olisi mahdollisuus hankkia uusi auto. Porrastus tarvitaan siksi, ettei vaihto-autojen arvo kerralla romahtaisi.
Anja Vähämäki:
Äänestäisin sinua mutta minulle jäi epäselväksi että oletko sitä mieltä,että täällä työskentelevien ulkomaalaisten perheille pitäisi maksaa esim. lapsilisiä ja muita etuja Suomesta heidän ulkomailla asuville perheille.
.
Jarin vastaus:
En missään tapauksessa kannata, että Suomessa työskentelevien ulkomaalaisten perheille, jotka asuvat ulkomailla, maksetaan yhtään mitään. Jos kyseinen henkilö on saanut Suomen kansalaisuuden ja perhe asuu Suomessa, on tietenkin lapsilisät ym. maksettava. Suomen kansalaisuus on mielestäni tässäkin se ratkaiseva tekijä.
Päivi Juntunen:
 1. Tällä hetkellä monet koulut ovat siinä kunnossa että on vain ajan kysymys, milloin mikäkin koulu joudutaan sulkemaan tai niistä siirtymään väistötiloihin niiden huonon kunnon takia. Näin myös Päijät-Hämeessä ja Lahdessa. Yhtäaikaa kuitenkin suunnitellaan muita isoja rakennuskohteita. Nyt olisi nostettava suuri ääni siitä, mikä on tärkeysjärjestys. Lasten terveys ja heidän tulevaisuutensa on tässä otettava aivan ykköseksi!
 2. Myös erityisoppilaiden opetuksen tasoa ja keinoja on syytä seurata, ettei heidän opetuksensa jää jalkoihin. He tarvitsevat tukea opetukseen ja siitä ei saa määrärahoja leikata!
 3. Monet pienet yrittäjät ovat pulassa lisätyöntekijän palkkauksen tullessa eteen. Töitä olisi kahdellekin, mutta palkanmaksuun ei ole sen jälkeen enää itselle yrittäjälle varaa. Ja elääkin pitäisi! Tähän täytyy saada kevennystä!

Millä eväillä sinä ryhtyisit ajamaan näitä asioita?

.
Jarin vastaus:
 1. Koulujen ja päiväkotien korjaamiseen on valtion lisättävä ”korvamerkittyä” rahoitusta. Tämä rahoitus voidaan ottaa jostain vähemmän tärkeistä rakennushankkeista. Nimenomaan asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen.
 2. Eritysoppilaiden tilanne on myös ajautumassa huonompaan suuntaan. Valtio on aikaisemmin tukenut kuntia esim. pienempien ryhmien järjestämisessä, jossa erityisoppilas on saanut tarvittavan tuen. Tähän on saatava lisärahoitusta.
 3. Yksi lempiaiheeni on pienyrittäjät. Tällä hetkellä valtio tukee suuria yrityksiä, jotka siirtävät tuotantoaan ulkomaille ja irtisanovat työntekijöitä. Valtion yritystuet pois ja siirretään rahat PK-yritysten veroitukseen niin, että ne tukevat lisähenkilöstön palkkaamista. Näin luodaan Suomeen uusia, pysyviä työpaikkoja.
Oona Viuhko:
Tutustuin vastauksiisi Ylen vaalikoneessa. Olet vastannut olevasi täysin samaa mieltä kohdassa 3, ”Valtion ja kuntien taloutta on tasapainotettava ensisijaisesti leikkaamalla menoja”. En löytänyt perusteluasi tähän kohtaan, ja kysynkin, millä perusteella valtion ja kuntien säästäminen parantaisi esim. työttömyyttä? Mitä enemmän käytämme rahaa, sitä useampi saa töitä, mahdollisesti myös suomalaiset halpojen ulkomaalaisten työntekijöiden sijaan ja näin verot ja palkat jäisivät Suomeen käytettäviksi ja näin kuntien ja valtion ”tuhlailu” tasapainottaisivat vallitsevaa lamaa. Olenko ymmärtänyt jotain väärin?
.
Jarin vastaus:
Yleensä annetaan vaihtoehdot leikata menoja tai korottaa veroja. Mielestäni veroja ei voida enää korottaa ja silloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää menojen leikkaaminen. Leikkaamisella voidaan tarkoittaa muutakin kuin henkilöstön irtisanomisia. Valtion ja kuntien taholla hallintoportaista löytyy varmasti leikattavaa. Tämä saattaa jossain määrin lisätä työttömyyttä. Jos taas vastaavasti lähdemme helpottamaan kansalaisten verotusta, saadaan kansalle lisää ostovoimaa ja tämä vastaavasti luo lisää työpaikkoja. Jos julkiselle sektorille lähdetään luomaan lisää työpaikkoja, ikäänkuin elvytystoimenpiteenä, on tämäkin tehtävä velkarahalla ja mielestäni velkaantuminen olisi nyt saatava pysähtymään.
Jarno Kotilainen:
Kiitos hyvistä vastauksista. Meidän perheestä tulee sinulle 2 ääntä.
.
Jarin vastaus:
Kiitos teille luottamuksesta!
Veli-Pekka Hämäläinen:
Mitä mieltä lapsiperheistä?
.
Jarin vastaus:
Lapsiperheiden asemaa ja ostovoimaa on lisättävä.
Äänestäjä:
Kävin tänään äänestämässä sinua. Toivoisin että tutustuisit perustuloon vähän tarkemmin, sillä se vaikuttaa ratkaisulta, joka poistaisi kannustinloukkuja ja olisi muutenkin järkevämpi kuin nykyinen työttömyyskorvausjärjestelmä.
.
Jarin vastaus:
Kiitos! Lupaan tutustua asiaan vielä tarkemmin.
Järvelän mies:
Sait 2 ääntä perheessämme. Arvosi on oikeat suosittelen muillekkin !!!!
.
Jarin vastaus:
Kiitos! Nyt on jokainen ääni tarpeen, että pääsemme myös näitä arvoja tuomaan päätöksentekoon!
Toinen inssi:
Kuinka tärkeänä pidät tuotekehitykseen panostamisesta Suomessa? Aiotko panostaa työllisyyteen ja työpaikkojen Suomessa pysymiseen teollisuudessa? Mikä on kantasi valtavan julkisen sektorin ylläpitämiseen, eli olisiko syytä karsia sieltä?
.
Jarin vastaus:
Tuotekehitykseen pitää panostaa Suomessa. Suomen teollisuudessa on tällä hetkellä sellainen ongelma, että valtio on ”viherveroillaan” tehnyt sen kilpailukyvyttömäksi maailmanmarkkinoilla. Teollisuuden kilpailukyky on palautettava. Julkista sektoria on purettava edelleen ja purku on tapahduttava nimenomaa hallinnosta, eikä suorittavasta portaasta. Myös ministeriöiden, ELY.n ym virkamiesportaat on tutkittava ja ylimääräiset virat karsittava.
Inssi Lahesta:
Mikä on kantasi ydinvoimaan? Sehän ei ole riskitön tapa tuottaa energiaa, ja monet maat ovat jo ajamassa alas ydinvoimaloitaan juuri siitä syystä. Eikö energiantuotantoa riitä tämän maan tarpeisiin jos käytettäisiin vain uusiutuvia energianlähteitä, jo omavaraisuudenkin turvaamiseksi, puhumattakaan ydinvoimaloiden säteilykuormituksesta lähistöllä asuville, mahdollisten häiriötilanteiden aiheuttamista vaaratilanteista ja edelleen käytetyn polttoaineen varastoinnin toistaiseksi ratkaisemattomista järjestelyistä absoluuttisen turvallisella tavalla?
.
Jarin vastaus:
Mielestäni Suomen teollisuudelle on tuotettava energiaa mahdollisimman edullisesti ja omavaraisesti. Uusiutuvan energian käytön määrää tulisi lisätä, mutta valitettavasti se ei yksin tule riittämään, vaan joudumme turvautumaan myös ydinvoimaan. Kuten sanoit, se ei ole todellakaan riskitön vaihtoehto, mutta näen asian niin, että Suomen valvonnassa tuotettava ydinvoima Suomessa on riskittömämpi vaihto-ehto, kuin Venäjältä ostettava ydinvoima, joka ei tietenkään ole meidän valvonnassa. Onnettomuustilanteessa Venäjällä tapahtuva katastrofi on aivan sama kuin se tapahtuisi Suomessa.
Pertti Montonen:
Mikä on eläkekatto, kuukaudessa bruttona?
.
Jarin vastaus:
Eläkekaton asettaminen olisi hyvä asia ja raja voitaisiin asettaa esim. 5000e/kk tasolle.
Kaisa Karjalainen:
Kävisitkö, jos et ole vielä käynyt, kirjoittamassa nimesi kansalaisaloitteeseen ”Rikokseen syyllistyneen ulkomaalaisen karkoitus”?
.
Jarin vastaus:
Tämän aloitteen olen jo allekirjoittanut.
Heidi Uusikoski:
 • Miten turvataan nykyinen terveydenhuolto?Resurssien kohdentaminen,kenelle rahaa?
 • Väitteeni:sossusta rahaa vain työtä/jotain suoritusta vastaan.
 • Pakolaiset/turvapaikan hakijat kuluttavat tällä hetkellä ison osan terv.huollon rahoista(paljon hoitamattomia sairauksia ->paljon tutkimuksia ym.kokeita,hammmashuolto iso menoerä,tulkit,paljon löytyy rahareikiä yhtä pakolaista kohden/versus oman maan veteraanit.
 • Ja viimeisenä kielitaitosi?

t.42 v.kunnallinen sairaanhoitaja, joka palkkauksen suhteen uran huipulla

.
Jarin vastaus:
 • Erittäin hyvä kysymys, kuinka saadaan terveydenhuollon rahat riittämään. Hallinnosta on ainakin leikattava kaikki ylimääräinen pois, mikäli sieltä vielä leikattavaa löytyy. Suorittavasta portaasta ei ainakaan pidä mennä enää yhtään leikkaamaan. Mielummin lisää tekeviä käsiä olisi tarpeen.
 • Oli erittäin hyvä päätös, että Eduskunta ei tehnyt myönteistä päätöstä paperittomien, laittomasti maassa olevien maahanmuuttajien terveydenhuollon avaamisesta kaiken kattavaksi. Tämä olisi lisännyt entistä enemmän laittomien maahanmuuttajien pyrkimistä Suomeen, täyden terveyspalvelun piiriin. Tälläkin hetkellä maahanmuuttajat käyttävät runsaasti terveyspalvelujamme juuri mainitsemiesi syiden vuoksi. Omat vanhuksemme ja ennen kaikkea veteraanimme eivät saa kaikkia niitä palveluja joita heille minun mielestäni kuuluisi. Nämä kunniakansalaisemme ovat kuitenkin kiistatta rakentaneet tämän maan.
 • Oma kielitaitoni on tyydyttävä englanti.
Suur-Hollola:
Mitä mieltä olet kannustinloukkujen purkamisesta ?
.
Jarin vastaus:
Työn vastaanottaminen pitäisi aina olla kannattavampaa kuin jouten olo. Tukijärjestelmämme on oltava ketterämpi, jotta se mahdollistaa myös pätkätyön vastaanottamisen. Kannatan siis kannustinloukkujen purkamista.
Harri Nieminen:
Miten suhtaudut, jos lapsesi saisi maahanmuuttajan kanssa yhteisen lapsen ?
.
Jarin vastaus:
Jos lapseni saisi maahanmuuttajan kanssa lapsen, suhtautuisin asiaan täysin samalla tavoin, kuin jos lapseni saisi lapsen kantaväestöön kuuluvan kanssa. Ei siinä ole mitään ongelmaa.
Lantahammas hämeestä:
Mitä mieltä olet maatalouden tilanteesta Suomessa/viljelijöiden asemasta? Miten maatalouden pariin saadaan nuoria yrittäjiä?
.
Jarin vastaus:
Suomen maatalouden tilanne on tällä hetkellä heikossa asemassa. Yksi iso tekijä on EU.n talouspakotteet Venäjälle. Maito- ja viljatilat kärsivät tästä eniten. Meidän pitää säilyttää Suomessa kohtalaisen suuri omavaraisuus. Kriisin tai luonnonmullistuksen sattuessa, kuka meidät elättää jos aurat on ruosteessa pellon laidassa ja karja laitettu teuraaksi. Jos maatalous on kannattavaa ja sukupolven vaihdokset ovat helppoja toteuttaa, uskon, että uusia nuoria yrittäjiä saadaan myös tälle alalle. Paperisotaa, eli byrokratiaa tälläkin alalla olisi syytä karsia reilusti.
P***y:
Oot paras ja tulispa susta Suomen pressa
.
Jarin vastaus:
Kiitos!
Sami Järvinen:
Tervehdykset täältä Oitista! Kyselisin mielipidettäsi ttip vapaakauppasopimuksesta, vaikka enempi eu asioita ovatkin. Huolestuttaa muiden ”globaalien” asioiden ohella. Olen täysin samoilla linjoilla kuin sinäkin, joten ääni tai muutama ainakin täältäpäin tulossa. Tsemppiä taistoon!
.
Jarin vastaus:
TTIP, eli EU.n ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimus. Tähän kysymykseen olenkin jo muutamia kertoja vastannut. Minulla ei ole vielä riittävästi tietoa, että voisin kantani lukita suuntaan tai toiseen. Näillä saatavilla olevien tietojen pohjalta minulla on vahva tunne, että tämä sopimus on hieman epäedullinen EU.lle. Kiitos tsemppaamisesta! Sitä todella tarvitaan!
KKK:
Mielipide K-kirjaimesta?
.
Jarin vastaus:
Ihan oK
Homo:
Mikä on suhtautumisesi homoseksuaalisuuteen? Sukupuolineutraalia avioliittolakia ja homojen adoptio-oikeutta et kannata, mutta onko sinulla ”mitään muuta hampaankolossa” homoja vastaan? Itse olen hyvin islam kriittinen ja hakusessa on ehdokas, joka on homojen puolella, mitä tulee islamiin. Islam on hyvin homovihamielinen aate/uskonto. Olen erittäin huolestunut siitä, että Suomi on Ruotsin tiellä maahanmuuttoasioissa. Olisitko valmis kieltämään niqabin käytön Suomessa julkisilla paikoilla? Kenelläkään kunniallisella kansalaisella ei ole mielestäni tarvetta peittää kasvojaan julkisesti.
.
Jarin vastaus:
Olen täysin samaa mieltä kanssasi nigabin käytöstä. Kenenkään ei ole Suomessa tarvetta peittää kasvojaan, jos ei ole mitään salattavaa. Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään homoseksuaaleja vastaan. Minulla on muutamia ystäviäkin, jotka ovat homoseksuaaleja. Olen kertonut heille, etten tule ajamaan heidän asiaa sukupuolineutraalin avioliiton suhteen ja myöskään he eivät ole tätä vaatimassa. Veikkaan, että tämä vaade on vaan muutaman julkkishomon aikaansaannoksia ja tätä kautta asia on nyt saanut melkoiset mittasuhteet.
Ari-Pekka Lehtimäki:
Ei kysyttävää.Luin vastauksiasi ja päätin että saat ääneni.Toivotaan että pääset läpi.
.
Jarin vastaus:
Kiitos luottamuksesta! Toivotaan, että äänestäjät minulle valtakirjan antaa ja pääsen toteuttamaan lupauksiani.
Saara Finni:
Mitä mieltä olet siitä, että kuntia yhdistettäessä  kaikille tarpeettomille entisille virkamiehille taataan kuitenkin  monen vuoden palkka, vaikkei heille keksittäisi juuri muuta virkaa kuin istua pönöttää pöydän ääressä. Eikö tässäkin olisi karsintakassara  tarpeen?
.
Jarin vastaus:
Olet täysin oikeassa, että virkamiesten 5 vuoden irtisanomissuoja olisi ehdottomasti purettava. Tämä on yksi tärkeä edellytys sille, että kuntaliitoksissa tavoteltavat säästöt oikeasti syntyy.
Mikko:
Mitä mieltä olet palomiesten eläkeiästä?
.
Jarin vastaus:
Palomiesten eläkeikä on tällä hetkellä liian korkea. Monikaan palomiehistä ei pysty hoitamaan tehtäväänsä täydellisesti yli 55 vuoden iässä. Työ on sekä fyysisesti että henkisesti todella rankka ja monta kertaa vastaan tulee sairaseläke jo ennen eläkeiän täyttymistä. Olisin valmis pudottamaan eläkeiän jopa takaisin 55 ikävuoden tasolle. Tässä talouden tilassa harkittavaksi voisi tulla myös joku kompromissi, esim. 58 vuotta. Toki, jos henkilö kokee olevansa työkunnossa ja läpäisee kuntotestit vielä 58 ikävuoden jälkeenkin ja haluaa jatkaa työssä, voisi tämäkin olla mahdollista aina 65 ikävuoteen asti.
Sauli Tissari:
Mitä mieltä olet nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta? Muuttaisitko sitä? Miten?
.
Jarin vastaus:
Suomen maahanmuuttopolitiikka tarvii täysremontin. Suomella ei vaan ole tällä hetkellä varaa nykytyyliseen maahanmuuttoon. Toki ymmärrän, että Suomen on autettava hädässä olevia, mutta se on tehtävä oman maan resurssien mukaan. Turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten määrää on leikattava ja vastaanotettavien henkilöiden kansallisuudet on laitettava erityiseen tarkasteluun.Perheenyhdistäminen pitäisi olla mahdollista vasta siinä vaiheessa, kun Suomessa asuva maahanmuuttaja pystyy elättämään itsensä täysin, eikä ole yhteiskunnan tukien varassa.
.
Työperäisessä maahanmuutossa on säilytettävä tarveharkinta. Tällä hetkellä meillä on puoli miljoonaa työtöntä ja minusta nämä ihmiset tulisi ensin työllistää. Mikäli Suomalaisista ei yksinkertaisesti löydy henkilöä täyttämään työpaikkaa, voisi tarveharkinnan kautta ottaa työvoiman maan rajojen ulkopuolelta.
Kaimasi:
Harkitsen äänestämistäsi, olen samaa mieltä kanssasi monesta asiasta. Mikä on mielipiteesi sukupuolineutraaliin avioliittoon?
.
Jarin vastaus:
Sukupuolineutraalia avioliittolakia en hyväksy. Minua ei sinänsä kiinnosta, kuka seurustelee kenenkin kanssa ja oikeastaan se on kirkon asia haluaako tai voiko se edes omien lakiensa mukaan vihkiä homoparit avioon. Lain mukana tuleva adoptio-oikeus on minun kynnyskysymykseni. Tällä hetkellä suuri osa adoptio-lapsista tulee Kiinasta ja Venäjältä. Molemmissa maissa homopareihin suhtaudutaan kielteisesti. Jos laki Suomessa hyväksyttäisiin pelkään, että ainakaan näistä maista ei adoptiolapsia Suomeen enää lähetetä. Tämä ei siis ole adoptiota odottavien lasten tai sitä hakevien perheiden etu.
Tero:
Iltalehden blogissa oli Pauli Vahteran kirjoitus http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2015/03/24/vahemman-kulutusta-enemman-hyvaa-oloa-9-miljardin-saastolista/ miten suomeen saataisiin melko mittavat säästöt. Pystytkö allekirjoittamaan/ ajamaan blogissa mainittuja asioita mikäli tulet valituksi eduskuntaan? Jos et niin miksi?
.
Miksi ei perustulolle?
.
Jarin vastaus:
Pääpiirtettäin Vahteran esittämän leikkauslistan voisin hyväksyä. Etenkin maahanmuuton kustannuksista leikkaaminen ja Eurooppaan rahan lapioimisen lopettaminen oli musiikkia minun korville. Yksi kohta löytyi, jota minä en kannata. Se on kotitalousvähennyksen poistaminen. Entisenä rakennusalan yrittäjänä tiedän, että siinä vaiheessa kun kotitalousvähennys oikeus annettiin ns. muovipussiyrittäjät hävisivät markkinoilta. Ihmisten ei kannattanut teettää keittiö- tai vaikka kylpyhuoneremonttia pimeällä työvoimalla, kun oli mahdollista saada verovähennys ja tietysti verokirjalla tekevän yrityksen mukana tuli tietenkin myös takuu työstään. Tämä ei minun mielestäni ole mikään rikkaiden etuoikeus, vaan palvelee nimenomaa pienempituloisia ihmisiä, jotka joutuvat etsimään työn tekijän mahdollisimman halvalla.
.
Oikein toteutettuna perustulo voisi olla ihan hyvä ajatus, mutta pahoin pelkään, että tätä alettaisiin käyttämään väärin.
Mä vaan:
Onko islamisoituminen sinusta uhka? Olisitko valmis rajoittamaan muslimien pääsyä maahan? Maahanmuuttohan ei oikeasti ole ongelma. Todellinen ongelma on islam.
.
Jarin vastaus:
Näin valitettavasti on, että ongelmien lisääntyminen esim. raiskaukset Suomessa on aiheutunut isolta osin islamistisista maista tulleesta väestöstä. Samoin myös terrorismiin viittaavat puheet ja teot linkittyvät islamistisiin maihin. Onhan Suomestakin lähtenyt useita kymmeniä nuoria taistelemaan Isisin riveihin. Tämä kehitys on pysäytettävä!
Pekka:
 1. Nykyään varsinkin eduskunnassa tuntuu olevan todella tiukassa päähänpinttymä ”kaikki maahanmuuton kritisointi on rasismia”. Kysynkin, miten käytännössä korjaat tämän epäkohdan?
 2. Eikö kaikista eniten humanitaarisen maahanmuuton puolesta puhujat voisi ottaa omaan kotiinsa muutaman somalin, koska se on niin rikastavaa?
 3. Mitä hankkeita ajat Päijät-Hämeeseen? Eteläinen ohitustie kenties?
.
Jarin vastaus:
 1. On todella hankalaa saada tämä epäkohta korjattua. Aiheesta on vaan uskallettava puhua ääneen ja uskon, että mikäli kansa antaa maahanmuuttokriittisille vahvan valtakirjan vaaleissa, sillä tulee olemaan suuri merkitys asia suhteen. Media on myös saatava ymmärtämään, että tästäkin aiheesta on voitava puhua, niinkuin kaikista muistakin aiheista.
 2. Ihmisiä on monenlaisia. Toiset vaan eivät nää maahanmuutossa mitään epäkohtaa ja kokevat monikulttuurisuuden rikkautena. Enpä usko, että näiden ihmisten ajatusmaailma muuttuisi, vaikka heidän pitäisi ottaa kotiinsa maahanmuuttaja asumaan. Itse olen ihmetellyt, että miksi nämä monikulttuurisuuden palvojat eivät itse ole tätä esittänyt. Sehän voisi jopa edesauttaa maahanmuuttajaa integroitumaan yhteiskuntaan.
 3. Päijät-Hämeessä selkeä ykköshanke on eteläinen kehätie. Tämä hanke on tärkeä koko tämän alueen työllisyyden ja kehtyksen kannalta.
Pekka R. :
Pidätkö uskonnon täysin erillään politiikastasi?
.
Jarin vastaus:
Lupaan pitää uskonnon täysin erillään politiikasta. Minusta ne pitääkin erottaa toisistaan.
Henry Kiikka:
6 mrd alijäämä sano joku virkamies! KÄDETÖN HILLO!!! Mistä puristetaan?
.
Jarin vastaus:
6 miljardin alijäämä on niin iso summa kiinni kurottavaksi, ettei sitä aivan hetkessä puristeta kasaan. Oma ajatukseni on: kehitysapu 700 miljoonaa muuttamalla se vapaaehtoiselle pohjalle, maahanmuuton kustannuksista 800 miljoonaa ja EU.n jäsenmaksujen puolittaminen 500 miljoonaa. Tämän jälkeen käydään kaikki ministeriöt ja valtion virastot läpi ja leikataan turha virkamieskoneisto pois. Kuulemani mukaan pelkästään liikenneministeriössä on 600 virkamiestä. Myös ely-keskukset toimivat tällä hetkellä vain ja ainoastaan kehityksen jarruna. Kyllä näistä jo joku summa saadaan aikaiseksi ja veikkaan, ettei nämä heikennä yhdenkään Suomalaisen jokapäiväistä elämää.
Ville Jaakkola:
Mitä mieltä olet Suomen nykyisistä päihdelaeista ja asetuksista? Jos jotain tulisi muuttaa, niin mitä?
.
Jarin vastaus:
Nykyinen päihdelaki on juuri päivitetty ja sinänsä ihan hyvä. Siinä on painotettu ennaltaehkäisyä ja haittojen vähentämistä. Juuri näin sen pitääkin olla. En näkisi tällä hetkellä olevan tarvetta muuttaa kyseistä lakia.
Jarmo:
Jos seuraava hallitus on.keskusta,sdp,ps. mille puolueelle työministerin salkku mielestäsi kuuluisi.(mikä salkku olisi sinulle sopivin, jos olisit ministeri).
.
Jarin vastaus:
Riippuu tietysti vaalituloksesta ja hallitusneuvotteluista, mikä puolue työministerin salkun saa. Mielestäni Suomen kansalle paras vaihtoehto olisi, että työministerin vastuu tulisi Perussuomalaisten hoidettavaksi. Meillä on kuitenkin varteenotettavat ajatukset Suomen työllistämisestä. Itse en ole edes ajatellut ministerin tehtävää, mutta sisäministerin tai puolustusministerin tehtävä olisi varmaankin lähinnä minun parhainta osaamistani. Hallintovaliokunta tai puolustusvaliokunta on kuitenkin se minun tavoite, mikäli äänestäjät valtakirjan vaaleissa antaa.
Marko Kuittinen:
Hieno homma, entisenä hollolalaisena äänestän Jaria. Olen joutunut Pielle sairauseläkkeelle 20 vuotta liian aikaisin. Lääkkeiden ynnä muiden omavastuu osuus tuntuu nousevan joka vuosi. Niille voisi tehdä jotain. ps.äänestin viimeksi Soukolaa.
.
Jarin vastaus:
Kiitos luottamuksesta. Kaiken viestin kentältä laitan korvan taakse ja asia otetaan esille oikeassa kohdassa, jos läpimeno tulee. Myös sinun huolesi on rekisteröity.
Antero:
Ei kysyttävää. Tänään päätin sivujesi perusteella ja Halla-ahon suosituksesta äänestää sinua tulevissa vaaleissa. Paljon menestystä vaaleihin. Toivottavasti menet läpi.
.
Jarin vastaus:
Kiitos luottamuksesta! Tulen läpimennessäni varmasti toimimaan lupaamieni asioiden eteenpäinviennin äänitorvena.
SRA-Häme:
Mainitsit vastauksissasi, ettei aselainsäädäntöä pitäisi ainakaan kiristää. Koska kerrot olevasi sekä metsästäjä, että aktiivinen reserviläinen (maakuntakomppania), odottaisin hieman konkreettisempaa kannanottoa. Kysymykseni siis on, mitkä kohdat nykyisessä, huomioiden viimeiset eduskunnan hyväksymät muutokset, aselainsäädännössä ovat harrastajien kannalta ongelmallisia ja mitä aiot valituksi tullessasi niille tehdä?
.
Jarin vastaus:
Tällä eduskuntakaudella on tehty kiristyksiä ampuma-aselakiin ja myös ratojen toimintaa. Ensinnäkin ratoja koskevat käyttörajoitukset ovat minusta järjettömiä. Niitä on pyrittävä höllentämään! Aseen lyhytaikaista kuljettamista on myös lähes mahdoton toteuttaa esim maasto- tai farmariautossa. Aseen peittäminen kun esim. huovalla ei ole riittävä toimenpide. Tässä maalaisjärki otettava käyttöön! Jo aikaisemmin tehtyjä tiukennuslakejakin voitaisiin höllentää. Esimerkiksi henkilölle, jolla on jo aikaisempia hallussapitolupia, voitaisiin luvat uusiin aseisiin myöntää helpommin, eikä tässä tarvitsisi edes tarkastella sitä onko edellinen lupa käsiaseelle tai metsästysaseelle.Jos henkilöllä on moitteeton tausta, voisi hän saada luvan aseeseen kuin aseeseen. Poisluetaan tästä tietenkin sarjatuliaseet.
Marko:
Mitä mieltä olet kannabiksesta?
.
Jarin vastaus:
Kannabis luokitellaan huumausaineeksi. Lääketieteellisin perustein käyttö ja hallussapito on hyväksyttävää..
Nuori:
Pitäisikö maiden ja kiinteistöjen myyntiä muille kuin Suomen kansalaisille rajoittaa taikka kokonaan kieltää?
.
Jarin vastaus:
Maa-alojen ja kiinteistöjen myyntiä muille kuin Suomen kansalaisille tulisi ehdottomasti rajoittaa tai jopa kieltää. Itse käännyn vahvasti myynnin kieltämisen kannalle.
Jussi Perttilä:
Veikkaus/RAY/Hippos yhdistymisselvitystä  on tulossa. Karkea oma mielipiteesi, oletko yhdistymisen puolella/vastaan  ja miksi?
.
Jarin vastaus:
Veikkauksen, RAY.n ja Hippoksen yhdistyminen on minulla vielä täysin auki. Pitää saada ensin selvitys ja tutkia sen jälkeen edut ja haitat. Säästöjähän tietysti tässä haetaan, mutta yhdistymisessä aina pitäisi löytää kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.
Pekka:
Mikä on kantasi Ottawan sopimukseen?
.
Jarin vastaus:
Ottawan sopimuksessa Suomi sitoutui luopumaan jalkaväkimiinoista. Tämä oli täysin järjen vastainen teko. Osana Suomen uskottavaa puolustusta kuuluu jalkaväkimiinat ja sen vuoksi niiden tuotanto ja käyttö on palautettava.
NN:
Ei varsinaisesti liity valtakunnanpolitiikkaan eikä paikalliseen edunvalvontaan, mutta mikä on näkemyksesi Malmin lentoaseman tulevaisuudesta?
.
Jarin vastaus:
Pienlentoasemat olisi hyvä säilyttää. Malmin osalta on kaksi lautakuntaa tehnyt esityksen kentän säilyttämiseksi. Lopullisen päätöksenhän tekee Helsingin kaupunginvaltuusto. Malmin kenttä palvelee harrastajien lisäksi myös rajavartiolaitosta, ilmavoimia, pelastuslaitosta ja poliisia. Nämä seikat mielestäni puoltavat myös Malmin kentän säilyttämistä.
Alpo:
 1. Mikä on kantasi Suomessa oleskelevien/asuvien ulkomaalaistaustaisien henkilöiden käännytyksiin, jos heidät tuomitaan Suomessa rikoksesta?
 2. Onko perheiden yhdistämispolitiikka Suomessa mielestäsi onnistunutta?
.
Jarin vastaus:
 1. Mikäli Suomessa oleskeleva/asuva ulkomaalaistaustainen henkilö syyllistyy rikokseen, josta seuraa vankeusrangaistus, on hänet karkoitettava maasta. Tämä on mielestäni hyvin yksiselitteinen. Maassa maan tavalla ja maan lakien mukaan tai maasta ulos.
 2. Perheiden yhdistämispolitiikka ei ole onnistunut. Mielestäni perheenyhdistämistä voidaan edes harkita, mikäli maassa jo oleva henkilö pystyy huolehtimaan itsestään ja muuttavasta perheestään, eikä ole millään lailla riippuvainen yhteiskunnan tuista.
Nuori:
Yhteiskunnassamme on kokoajan vain enemmän ja enemmän erilaisia homerakennuksia jossa oleilee ihmisiä päivittäin. Nämä ovat työpaikkoja, PÄIVÄKOTEJA, KOULUJA, varuskuntien rakennuksia ja monia muita. Kaikkien korjaamiseen kerrala eivät rahat luonnollisesti riitä. Homeen tuomat terveyshaitat saattavat kuluiltaan paisua kuitenkin isoihin summiin menetettyinä työvuosina ja terveydenhoitokustannuksina. Homeelle altistuminen tekee joka kerta homeelle aina herkemmäksi ja täten ongelma paisuu vuosi vuodelta pahemmaksi. Mitään ei kuitenkaan asialle tehdä, vaikka rakentaminen, kun suosittaisiin suomalaista työvoimaa, pitäisi talouden rattaat omalta osin pyörimässä. Jos tulet valituksi, onko tämä asia sinulle tärkeä ja miten meinaat sitä ajaa?
.
Jarin vastaus:
Tämä home-ongelma on todella haastava Suomessa tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa. Työmaavalvontaa kuntien ja valtion teettämillä työmailla on lisättävä. Näin saadaan karsittua pois selkeät rakennusvirheet. Väitän, että kotimaisten yritysten ja työntekijöiden käyttäminen työntoteuttajana vähentäisi myös tätä ongelmaa. Tällä hetkellä laki ei vaan anna mahdollisuutta käyttää vain ja ainoastaan kotimaisia tekijöitä. Tähän epäkohtaan haluan puuttua jo sen vuoksi, että Suomen on tarjottava Suomalaisille raksatyöntekijöille töitä ja sitä kautta laatukin saadaan huomattavasti paremmaksi.Tällä asialla on siis sekä työllistävä, että taloudellinen vaikutus.Mikäli minä tulen valituksi, tämä asia on yksi niistä, joita aion vahvasti ajaa eteenpäin!
Aku:
Oletko isänmaallinen?
.
Jarin vastaus:
Kyllä, olen erittäin isänmaallinen!
KKK:
Mikä on NATO ja TTIP kantasi?
.
Jarin vastaus:
 • Tällä hetkellä en kannata NATO-jäsenyyttä.
 • TTIP, eli Euroopan ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimus. Tällä hetkellä tiedän asiasta liian vähän ottaakseni kovinkaan jyrkkää kantaa suuntaan tai toiseen. Käytettävissäni olevien materiaalien valossa näen kuitenkin sopimuksen sellaisena, että se on Suomelle ehkä hieman epäedullinen. Täytyy selvittää asiaa hieman lisää, ennenkuin lukitsee kantansa kokonaan.
Nuori:
Mikä on kantasi Suomen Nato jäsenyyteen?
.
Jarin vastaus:
NATO-kantani tuntuu olevan monen kysyjän mielessä. Olen vastannutkin, että tällä hetkellä en kannata NATO-jäsenyyttä. Avaan mielipidettäni sen verran lisää, että olen myötämielinen selvityksen tekemiselle. Tätä kautta saamme mahdollisesti tiedon siitä, mitä se tulee Suomelle maksamaan. Tämän jälkeen on helpompi tehdä ratkaisuja. Oletukseni kuitenkin on, että tämä tulee Suomelle huomattavasti kalliimmaksi kuin omien puolustusvoimien ylläpito.
Toni:
Mitä mieltä olet aselainsäädännön nykytilasta?
.
Jarin vastaus:
Ainakaan nykyisen aselainsäädännön kiristämistä en kannata.
Keijo:
Mitä mieltä olet NATO:sta?
.
Jarin vastaus:
En kannata tällä hetkellä Suomen liittymistä NATO:on
Anonyymi:
 1. Mitä mieltä olet kieltolaista?
 2. Onko huumeidenkäyttäjiä rangaistava?
 3. Miten helpottaisit nuorison syrjäytymistä?
.
Jarin vastaus:
 1. Kieltolaki on aivan järjetön ajatus, eikä se poista ongelmia.
 2. Huumausaineiden käytöstä ja hallussapidosta on rangaistava.
 3. Ennaltaehkäisyllä. Nuorisolle tukiverkostoja ja seurantaa, jotta huomataan ongelma ajoissa. Koulu ja vanhemmat ovat tässä avainasemassa.
Tate:
 1. Kantasi NATO:on liitymisestä
 2. Suhtautuminen ampumaurheiluun ja nykyisiin aselakien kiristyksiin.
 3. Oletko maahanmuutosta samoilla linjoilla kuin Jussi H-a?
.
Jarin vastaus:
 1. En kannata tällä hetkellä Suomen liittymistä NATO:on.
 2. Metsästystä harrastavana henkilönä suhtaudun positiivisesti ampumaharrastukseen, enkä kannata nykyisten aselakien kiristämistä.
 3. Olen maahanmuutosta samaa mieltä kun Jussi Halla-Aho.
Keijo:
Mitä mieltä olet Venäjän toimista Ukrainassa?
.
Jarin vastaus:
Venäjän toimia Ukrainassa ei voi millään muotoa hyväksyä.
Nuori:
 1. Pitäisikö Suomen erota EUsta? Miksi?
 2. Onko opiskelijoiden tukia mielestäsi korotettava?
 3. Pitäisikö Suomessa olevien ulkomaalaisten maksaa opiskelustaan? Nykyäänhän se on heille täysin ilmaista.
 4. Mitä mieltä olet vihreiden kaavailemasta perustulosta?
 5. Oletko vakaumuksellinen kristitty?
.
Jarin vastaus:
 1. Suomen ei tällä hetkellä ole järkevää erota EU.sta, mutta tämä on kyllä yksi vaihtoehto, joka on pidettävä harkinnassa kaiken aikaa. EU on tullut Suomelle hyvin kalliiksi, vaikka toisin luvattiin. Maksammehan muunmuassa Britannian jäsenmaksuja, viimeisimpänä nämä Venäjän talouspakotteet, jotka ovat kurittaneet eniten juuri Suomen maataloutta. EU:n olisi pitänyt korvata nämä Suomelle täysimääräisesti.
 2. Opiskelijoiden tukeminen ei mielestäni mene hukkaan, vaan kannustaa nuoria opiskelemaan.
 3. Ulkomaalaisille opiskelijoille olisi ehdottomasti säädettävä lukukausimaksu. Tällä hetkellä hyvin moni ulkomaalainen opiskelee täällä ilmaiseksi ja valmistuttuaan muuttaa muualle paremman palkan perässä.
 4. En kannata vihreiden kaavailemaa perustuloa.
 5. En katso olevani vakaumuksellinen kristitty, vaikka kristitty olenkin.
Hoitsu:
 1. Mikä on mielipiteesi alkoholilaista mistä nyt on ollut paljon meteliä?
 2. Entä pienyrittäjyyden tukeminen, miten sinä auttaisit yrittäjiä?
 3. Mitä mieltä olet siitä, että työttömät laitetaan työttömyyskorvauksella erilaisiin työharjoitteluihin?
.
Vanhustyöstä ja kehitysapurahoista olemme jo samaa mieltä, katsotaan olemmeko näistä. 🙂
.
Jarin vastaus:
 1. Alkoholin verotusta tulisi keventää ja tätä kautta saisimme Viron viinarallin hiipumaan ja kaiken alkoholista saatavan veron jäämään Suomeen. Tällä rahalla voimme paremmin hoitaa alkoholista johtuvat terveysongelmat. Jo nyt me joudumme ne hoitamaan, verot vaan jää saamatta. Tämän hetkinen alkoholin kulutus ei ole todenperäinen. Ulkomailta tuotava alkoholi kun ei kirjaudu mihinkään. Todellisuudessa Suomalainen käyttää alkoholia juuri sen määrän joka hyvälle tuntuu. Hän vaan hakee sen, mistä halvimmalla saa.
 2. Pienyrittäjyyden tukeminen ei ole aivan yksinkertaista. Selkein vastaus olisi, että heille pitäisi järjestää työtä. Tämä ei ole kuitenkaan aivan yksinkertaista tässä taloudentilassa. Ensimmäisenä lähtisin kuitenkin purkamaan turhia velvoitteita, kuten esim. lupakäytäntöjä pois. Nämä on hyvin alakohtaisia, mutta esimerkiksi rakennusalalla tämä lupakorttiviidakko on käsittämätön. Toiseksi ajaisin verohelpotuksia mikäli yritys työllistää uutta työvoimaa tai uskaltaa investoida omaan yritykseensä. Vähän niinkuin Virossa on toimittu. Ainoa tie saada työttömyys vähenemään on se, että pienyritykset alkavat työllistämään. Työllistäväthän PK-yritykset n. 70% Suomen työssä käyvästä väestöstä.
 3. On hyvä, että työttömät laitetaan työharjoitteluun. Tämä on mahdollisuus saada heidät innostumaan työstä ja uudestaan mukaan yhteiskunnan pyörittämiseen. Joskus alanvaihtokin voi piristää. Kuitenkin se, että tämä tapahtuu työttömyyspäivärahalla ei kannusta mihinkään, vaan siihen tarvitaan porkkana. Esimerkiksi päivärahan korotus tai kurssiraha. Vaikeampi kysymys tähän on se, että millä tämä rahoitetaan. Uskoisin kuitenkin, että tämäkin on niitä arvokysymyksiä, joihin löytyy kyllä ratkaisu.
Mira:
Haluaisin kysyä minkä takia vanhusten palveluasumisen yksiköt ovat mielestäsi kyseenalaisia? Kaikkia vanhuksiahan ei voida kotona hoitaa ja kuten itse totesit, laitoshoito on erittäin kallista, niin missä näitä vanhuksia sitten tulisi mielestäsi hoitaa? Toteat myös, että kotihoidolla tulisi olla riittävät resurssit taatakseen vanhuksille riittävän hyvän hoidon. Olen samaa mieltä, mutta miten nämä riittävät resurssit nykyisessä taloudellisessa tilanteessa järjestetään?
.
Jarin vastaus:
Viittaan tässä yksityisiin monikansallisiin hoivapalveluita tarjoaviin yrityksiin, joiden tarkoitus on tuottaa voittoa. Eurot kulkeutuu veroparatiisien pankkitileille, eikä meidän yhteiskunta kostu näistä mitään. Tämähän on myös vanhuksen laillista ryöstämistä, jos vanhuksella sattuu säästöjä olemaan. Jos ei ole, viulut maksaa yhteiskunta. Näin toki tapahtuu myös kunnallisissa hoivakodeissakin, mutta rahat jää Suomeen pyörittämään oman maan hyvinvointia. Kannatan siis kunnallisia vanhainkoti- ja palveluasumismalleja.
.
Mitä tulee sitten kotihoitoon, on täysin arvokysymyksiä tulevalta hallitukselta, kuinka paljon kotihoitoon budjetoidaan rahaa. Nyt vallassa oleva hallitus ei ole kovinkaan anteliaasti tähän osa-alueeseen halunnut sijoittaa. On totta, että jostain pitää leikata, että johonkin voidaan lisätä. Minä henkilökohtaisesti leikkaisin maailmalle jaettavista rahoista omien vanhusten hyvinvointiin.
Sotaveteraani:
Jos pakolaisia pitää auttaa paikan päällä eikä Suomessa, niin miksi kehitysapua pitää leikata?
.
Jarin vastaus:
Kehitysapu on nykyisessä muodossaan täysin toimimaton. Avun tarvitsijat eivät apua saa, vaan rahan nauttii kehitysmaiden eliitti. Oikein kohdistettuna, pienemmällä kehitysavulla, saisimme paremman lopputuloksen aikaiseksi.
Keijo Kakkonen:
Miksei lähettämäni kysymys näy kysy pois sivulla? kysymys koski lapsen raiskaajien tuomioiden koventamista, että sitoudutko ajamaan sitä asiaa?
.
Jarin vastaus:
Valitan pieniä teknisiä ongelmia. Nyt pitäisi näkyä vastaukseni.
Keijo Kakkonen:
Jos sinut valitaan eduskuntaan, niin sitoudutko ajamaan asiaa, joka koventaa lapsiin kohdistuvien rikosten/seksuaali rikosten tuomioita?
.
Jarin vastaus:
Voit olla aivan varma, että tulen ajamaan kovempaa rangaistuslinjaa lapsiin kohdistuvissa rikos ja seksuaalirikos tuomioissa. Samoin myös kaikissa seksuaalirikoksien rangaistuksissa olisi tuomioissa koventamisen varaa.
Äänestäjä:
Pystyykö sinua seuraamaan Facebookissa?
.
Jarin vastaus:
https://www.facebook.com/jallu.ronkainen

YHTEYSTIEDOT

 

puh. 040 501 2569

sähköpostiosoite: jari@jarironkainen.fi

AUTA JARIA VAALITYÖSSÄ

 

Vaalitukiyhdistyksen tilinumero

Päijät-Hämeen Osuuspankki

FI48 5612 1120 4580 85

 

MUISTA ÄÄNESTÄÄ!

äänestä

 

Ennakkoäänestys on kotimaassa 8.-14.4.2015

 

Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 19.4.2015