Hallitus julkisti perhevapaauudistuksensa viikko sitten. Vaikka malli onkin pelättyä parempi ja sisältää kaivattuja joustoja vanhemmille pelkkien kiintiöiden sijaan, kiinnittyy huomio kuitenkin esityksessä käytettyyn kieleen. Sukupuolet loistavat poissaolollaan. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) myöntääkin, että laissa käytetään sukupuolineutraalia kieltä, mikä tarkoittaa myös luopumista sukupuoliin sidotuista tuista.

Uudiskieli ei kuitenkaan poista vanhemmuuden biologista todellisuutta. Edelleen ainoastaan äidit synnyttävät (vaikka jopa tietyt koulukirjat muuta väittäisivätkin). Edelleen miehen soluja tarvitaan hedelmöitymiseen. Lisäksi perhevapaamalli ei ota huomioon mm. sitä tosiseikkaa, että vain äiti voi imettää. Tästä syystä usein juuri äiti onkin ollut perinteisesti perhe-etuuksien ensisijainen käyttäjä.

Hallituksen toimet ovat kuin suoraan kulttuurimarxistisen Frankfurtin koulukunnan oppikirjoista. Perinteiset instituutiot kuten avioliitto ovat jo kohdanneet uudelleenmäärittelyä. Perheiden luonnollista järjestystä pyritään hävittämään. Isän ja äidin rooleja kyseenalaistetaan. Kuulostaa pelottavasti siltä, että lähes 100 vuotta sitten kylvetyt kommunistiset siemenet alkavat nyt toden teolla itämään hallituksen vihervasemmistolaisella kasvualustalla.

Edes keskustalla ei ole sen verran maalaisjärkeä, että se pysäyttäisi tai vaatisi kirjauksia lakiesityksiin valtioneuvoston yleisistunnoissa. Tästä on pääteltävä, että myös keskusta on valmis omaksumaan sukupuolineutraalin kielenkäytön, jossa puhutaan ”synnyttävistä vanhemmista” äitien sijasta.

Jari Ronkainen

Helsingissä 11.2.2020