Tein helmikuussa eduskunnassa kirjallisen kysymyksen koskien Hanko-Hyvinkää-radan sähköistämistä. Tulkitsin tuolloin liikenneministeri Anne Bernerin vastauksen hankkeelle myötämieliseksi. Ilahduksekseni huomasin, kuinka viime viikolla Liikennevirasto kuulutti koko ratavälin alueen lehdissä sekä kuntien sähköisissä ilmoitustauluissa. Lisäksi Raaseporin alueella järjestetään yleisötilaisuuksia, joissa käydään läpi hankkeen tämän hetkisiä suunnitelmia.

Liikennevirasto on päättänyt yhdistää Hanko-Hyvinkää-radan sähköistämishankkeeseen myös aiemmin erilliset Nurmijärven ja Raaseporin tasoristeysten turvallisuuden parantamishankkeet. Uudessa kokonaisuudessa tasoristeysten tarkastelu laajennetaan koskemaan koko yhteysväliä. Kuten toin esiin kirjallisessa kysymyksessäni, on tämä taloudellisesti huomattavasti mielekkäämpi ratkaisu kuin vaarallisten tasoristeysten tarkastelu ja parantaminen yksitellen.

Äärimmäisen hyvä ja tärkeä ratahanke alkaa realisoitua suunnitelmasta käytäntöön. Nähdäkseni Hanko-Hyvinkää-ratahankkeella on kaikki edellytykset muodostua alueen talouskasvun veturiksi. Nyt kun hommaan on sysätty vauhtia, toivon, että tämä hanke pääsee perille saakka.

 

Jari Ronkainen

Helsingissä 23.5.2018