Olen jo aiemmin blogissani ottanut kriittisen kannan Poliisihallituksen lanseeraamaan ns. Eettiseen kanavaan, jossa poliisit voivat nimettömästi käräyttää työtovereitaan. Kanava on lyhyessä ajassa poikinut jo 40 ilmoitusta ja nyt Iltalehti on julkaissut siitä osan, mistä selviää minkälaisesta palautteesta on kyse.

Suurin osa palautteesta on varmasti poliisien naljailua systeemiä kohtaan ja ihmettelenkin, jos viesti ei mene Poliisihallitukselle läpi. Näyttääkin siltä, että kanava luo enemmän ongelmia kuin mitä sillä todennäköisesti tultaisiin ratkaisemaan… ja tämän kenttäväki tekee syystäkin tiettäväksi! Sitä ihmettelen, millä ajalla Poliisihallitus näitä ilmoituksia kahlaa.

Jään kauhulla odottamaan minkälaisia uudistuksia Poliisihallitus seuraavaksi keksii. Stasilta on lainattavissa vielä ainakin oman henkilöstön vakoilu, jolla varmistettaisiin, ettei kukaan vain käyttäisi rumaa ilmaisua tummaihoisista tai muitakaan sanoja kielletyltä listalta. Sillä välin otan Eettisen kanavan esille puheenjohtajan ominaisuudessani seuraavassa Poliisiasiain neuvottelukunnan kokouksessa.

 

Jari Ronkainen

Helsingissä 26.1.2018