Viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet minut kysymään: mitä ihmettä Suomessa tapahtuu? Vihapuhetta vihaava valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen avasi keskiviikkona Helsingin Sanomien jutussa sitä, kuinka hän tulkitsee lakia. Toiviaisen mukaan sananvapauslakeja tulkittaessa asiayhteyksillä on väliä, kuten sillä, onko puheen esittäjä yhä samaa mieltä siitä, mitä joskus tuli sanottua tai kirjoitettua. Näyttelijä ja kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.) ennättikin turvaamaan selustansa pahoittelemalla mm. Pulttibois-sarjan 20 vuotta vanhoja saamelaissketsejä. Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) ei suostunut luopumaan mielipiteestään homojen asemasta kristinuskossa ja onkin epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 15 vuotta vanhasta kirjoituksestaan.

Tänään MTV uutisoi, että Helsingin poliisille on tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista. Voi tätä loukkaantumisen määrää! Tuntuu siltä, että tiettyjen ihmisten ja ryhmien sietokyky on hävinnyt kokonaan ja hymy yritetään häivyttää ihmisten kasvoilta. Erilaiset ammattiloukkaantujat ottavat kantaa milloin mihinkin. Mm. romanit loukkaantuivat, kun Petelius pyysi anteeksi vain saamelaisilta. Olisiko nyt myös aika kaivaa Esa Pakarinen ja Masa Niemi haudoistaan ja tuomita heidät Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuvasta?

Jos tämän kehityksen annetaan jatkua, mitä tien päässä odottaa? Suvaitsevaisuuden nimissä kaikki väärinajattelijat tuomitaan. Pää punaisena huudetaan demokratiaa, vaikka ollaan rakentamassa sensuuriyhteiskuntaa. Voi olla, että 20 vuoden päästä minäkin saan tästä tekstistä tuomion, tai huomenna jostakin, mitä olen kirjoittanut 10 vuotta sitten. Mielipiteitäni en kuitenkaan aio muuttaa ja seison sanojeni takana.

Perussuomalainen eduskuntaryhmä on tehnyt lakialoitteen, joka muuttaisi kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkistön. Vaikuttaa siltä, että olemme pian ainoa järjen ääni poliittisella kentällä.

 

Jari Ronkainen

Helsingissä 22.11.2019