Soinin itkuvirret kyllästyttää

Mediaa lukiessa välittyy sellainen kuva, että Uuden vaihtoehdon poliittinen sisältö on perussuomalaisten haukkuminen. Olin jo päättänyt, että en aio puida julkisuudessa loikkareiden herjoja, mutta mitta se on minunkin lasissani. Olipa loikkaussuunnitelman isä kuka tai ketkä tahansa, on selvää, että ilman diktaattori Timo Soinin mahtikäskyä mitään ei olisi tapahtunut. Soinin ns. ”mielipiteet” puoluekokouksen jälkeen ja vähän ennenkin ovat olleet pelkästään perussuomalaisten moittimista. Ja mitä suuri johtaja edellä, sitä loikkarien yli-innokkaimmat pikkunilkit perässä.

Aamulehden jutussa Soini kutsuu Perussuomalaisia ihmisvastaiseksi puolueeksi. Hengellisenä miehenä hän ei itse kuitenkaan antaisi homoliittojen ja eutanasian olla kansanedustajille omantunnonkysymyksiä. Soini kuvaa mielenmaisemansa tulevan 80-luvulta mikä näkyykin hänen toiminnassaan. Ratkaisuja esim. turvapaikanhakijakriisiin ei kuitenkaan saavuteta kutsumalla koko maailmaa suomalaisten veronmaksajien pöytään. Kaikesta huolimatta puolue kelpaa Soinin luottomies Raimo Vistbackalle, joka hänkin paasaa päivästä toiseen perussuomalaisten kelvottomuudesta, mutta itse ei lähde puolueesta kulumallakaan.

Soinin viimeaikaisten toimien valossa on selvää, että oman poliittisen linjan jatkaminen selkä suorana uudessa ryhmässä tämän vaalikauden loppuun on hänelle mahdotonta. Sen sijaan kuulemme kuolonkorahduksia poliittiselta ruumiilta, jolle Soini itse kaivaa kuoppaa jo kovaa vauhtia vihjailemalla ”kansainvälisistä jutuista tai bisneksistä”. Onhan hän itsekin todennut, että perussuomalaisista lähteneillä tai erotetuilla ei ole poliittista tulevaisuutta. Omasta mielestään hän on saanut jo politiikalta kaiken mahdollisen, mutta tulee jäämään Suomen poliittisen historian lehdille aikamme suurimpana takinkääntäjänä.

Uudelle vaihtoehdolle, Siniselle tulevaisuudelle tai miksi ikinä loikkareita kutsutaankaan, en uskalla povata ruusuisia aikoja. Soinin ripustaessa hanskoja naulaan on tuore kansanedustaja Matti Torvinen vetänyt suuntaviivoja uudelle puolueelle. Sosialidemokraatit on näköjään keksitty uudelleen. Torvinen, joka on puheidensa perusteella kiero kuin korkkiruuvi ottaa kantaa myös puoluetukilakiin ja sen valuvikoihin. Siis siitä samaisesta laista, jota Soini itse oli muuttamassa tällä vaalikaudella. On selvää, että Perussuomalaiset tulee jatkamaan ainoana todellisena vaihtoehtona muille puolueille, ei minkään yhden eturyhmän vaan kaikkien suomalaisten asialla. Minun osaltani nokittelu päättyy tähän. Toivon, että Uusi vaihtoehto keskittyy jatkossa omaan politiikkaansa ja antaa työrauhan perussuomalaisille.

Jari Ronkainen

Helsingissä 4.8.2017