Terrorismi saapuu Turkuun

Barcelonan ja Cambrilin iskuista on tuskin savu ehtinyt hälvetä, kun terrorismi viimein saavutti Suomen maankamaran. Oli vain ajan kysymys, milloin Suomi saa muun Euroopan tavoin kyseenalaisen kunnian toimia kansainvälisen terrorismin näyttämönä. Nyt paikaksi valikoitui maahanmuuttajien runsaasti kansoittama Turku, jossa veitsellä aseistautunut marokkolainen turvapaikanhakija hyökkäsi sivullisten kimppuun. Ainakin 2 on saanut surmansa ja 6 loukkaantunut. Jos tämä ei ole poliitikoille herätys ruususen unesta, niin sitten ei koskaan!

Nyt koettu isku on kuitenkin se hinta, jonka hallituksen ministeritroikka on toiminnallaan Suomella maksattanut. Yksittäisten terrorisolujen toimintaan on hyvin vaikea, jos ei mahdotonta täysin varautua. Ainoa tehokas keino vähentää terrorismin uhkaa kotimaassamme on tehdä järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa. Jos hallituksessa oleminen ja pysyminen ovat ainoa keino vaikuttaa harjoitettuun politiikkaan, niin nyt veri todella punnitaan. Onko troikka valmis muutoksiin tämänkään jälkeen vai jatketaanko hokemaa, että ”pelolle ei saa antaa valtaa”?

Perussuomalaiset ovat vuodesta toiseen pitäneet järkevää maahanmuuttopolitiikkaa yhtenä keskeisenä teemanaan. Puoluejohdon esittämään kannanottoon Turun terrori-iskusta on helppo yhtyä. Hallitusneuvotteluissa aikaansaatu turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma sisältää hyviä toimia, mutta odottaa edelleen toteuttajaansa. Vastaanottokeskuksien tilanne on retuperällä. Olen itsekin ehdottanut toimenpiteitä turvapaikanhakijoiden aiheuttamiin turvallisuusuhkiin sekä ennustanut terrorismin saapuvan heidän mukanaan. On inhottavaa olla oikeassa.

Esitän syvimmän osanottoni uhrien omaisille.

Jari Ronkainen

Helsingissä 19.8.2017