TIEDOTE 21.2.2020

Julkaisuvapaa

Edustaja Ronkainen (ps) odottaa hallitukselta vakuutuslääkärijärjestelmän korjausta: ”Milloin esitys saadaan eduskuntaan?”

Perussuomalainen kansanedustaja Jari Ronkainen teki tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen vakuutuslääkäriasiassa. Edellinen eduskunta päätti yksimielisesti, että hallituksen on tuotava eduskuntaan esitys vakuutuslääkärijärjestelmän epäkohtien korjaamiseksi kevätkaudella 2020.

– Saan ihmisiltä viikoittain tiedusteluja siitä, missä vakuutuslääkäriasiassa mennään. Kysynkin hallitukselta, missä vaiheessa asian valmistelu on ja milloin pääsemme käsittelemään sitä eduskunnassa. Tahtoisin hallitukselta jotain kättä pidempää, jonka avulla vastata kysyjille, Ronkainen perustelee.

Ronkainen teki viime kaudella mm. toimenpide- sekä lakialoitteen vakuutuslääkärijärjestelmän korjaamiseksi. Lisäksi kansalaisaloite vakuutuslääkäreiden mielivallan poistamiseksi eteni eduskuntaan kerättyään vajaassa kahdessa kuukaudessa tarvittavat 50 000 allekirjoitusta.

– Se, että vakuutuslääkärit eivät allekirjoita asiakirjojaan kunnian ja omantunnon kautta on monen kansalaisen oikeustajua vastaan. Toinen asia mitä ihmetellään, on se, että miten vakuutuslääkärit voivat kävellä hoitavan lääkärin lausuntojen yli, Ronkainen kertoo.

Aivovammaliiton mukaan vakuutuslääkärijärjestelmä koskettaa vammautuneiden ja heidän läheistensä kautta n. 500 000 ihmistä Suomessa.

– Tämä koskettaa valtavaa määrää kansalaisia ja on monelle se odotetuin yksittäinen lainsäädäntöasia. Toivon, että hallituksen esitys aidosti korjaa vakavimmat puutteet vakuutuslääkärijärjestelmässä, Ronkainen sanoo.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Jari Ronkainen, p: 09 432 3141, jari.ronkainen@eduskunta.fi