TIEDOTE 28.11.2018

julkaisuvapaa heti

 

Edustaja Ronkainen (ps) perintöverokansalaisaloitteen hautaamisesta: ”Heinonen (kok) puhuu soopaa!”

Perussuomalainen kansanedustaja Jari Ronkainen ottaa kantaa eilen laajasti uutisoituun eduskunnan valtiovarainvaliokunnan päätökseen olla antamatta lausuntoa perintöveron poistoa käsitelleeseen kansalaisaloitteeseen.

”On aivan käsittämätöntä, että kansan tahdon yli kävellään noin vain. Kansalaisaloitteet tulee ehdottomasti ottaa valiokuntien käsiteltäväksi ja täysistuntoon päätettäväksi, jo ihan demokratian kunnioittamisen ja koko kansalaisaloitejärjestelmän uskottavuuden vuoksi!”, Ronkainen jyrähtää.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on aiemmin kampanjoinut näkyvästi aloitteen puolesta, mutta oli tiistaina valtiovarainvaliokunnassa mukana kaatamassa kansalaisaloitteen käsittelyn. Osa oppositiosta vaati kansalaisaloitteen käsittelyä valiokunnassa, mm. perussuomalaiset valtionvarainvaliokunnan jäsenet Toimi KankaanniemijaVille Vähämäki. Heinosen mukaan kuitenkin koko oppositio RKP:ta lukuun ottamatta vastusti perintöveron poistamista.

”Heinonen puhuu soopaa! Perussuomalainen eduskuntaryhmä on vaihtoehtobudjetissaan esittänyt perintöverotuksen keventämistä ja edustaja Leena Meri on tehnyt lakialoitteenkin! Jos perintövero olisi haluttu poistaa tai kohtuullistaa, olisi hallituksella ollut lisäksi opposition perussuomalaiset ja RKP takanaan kansanedustajien enemmistön varmistamiseksi.”, Ronkainen ynnää.

Ronkainen uskoo, että hallituspuolueista ei löytynyt todellista halua perintöveron kohtuullistamiseksi. Heinosen selityksiä hän ei ole valmis nielemään.

”Hallituksella oli miljoonan taalan paikka ja kansalaisten tuki tehdä asialle jotain. Nyt se kuitenkin jätetään seuraavaan hallitusohjelmaan ja aiheeksi eduskuntavaalikeskusteluihin. Sellainen siitä tuleekin ja tämän hallituksen toiminta pidetään varmasti mielessä”, Ronkainen sanoo.

 

 

Lisätietoja:

kansanedustaja Jari Ronkainen, p: 09 432 3141, jari.ronkainen@eduskunta.fi