TIEDOTE 18.6.2019

Julkaisuvapaa

 

Edustajat Ronkainen ja Slunga-Poutsalo tyytyväisiä Hanko—Hyvinkää-radan sähköistämiseen

Perussuomalaiset kansanedustajat Jari Ronkainen ja Riikka Slunga-Poutsalo ovat tyytyväisiä hallituksen lisäbudjetissa esittämään Hanko—Hyvinkää radan sähköistämiseen. Hankkeen ratasuunnittelu on käynnissä ja hanke käynnistetään vuonna 2020. Kustannusarvio on 62 miljoonaa euroa.

”Olin asiasta viime kaudella yhteyksissä liikenneministeri Anne Bernerin kanssa ja rattaat saatiin pyörimään. Nykyisen hallituksen päätös käynnistää hanke on kuin kirsikka kakun päälle”, edellisen kauden liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenenä toiminut Ronkainen kertoo.

Hankkeen teollisuudelle koituvien taloushyötyjen lisäksi asian etenemistä päätöksentekoon ovat tukeneet hankkeen ympäristövaikutukset.

”Sen lisäksi, että hanke tukisi Hangon sataman kasvavaa vienti- ja tuontitoimintaa sekä piristää niin Uudenmaan kuin valtakunnankin yritysten elinvoimaa, niin vaakakupissa on todennäköisesti painanut myös mahdollisuus siirtää osa Hanko—Mäntsälä-tien rahtikuljetuksista raiteille. Samalla vähennetään liikennepäästöjä ja parannetaan liikenneturvallisuutta, kun saadaan valtatien raskaan liikenteen osuutta vähennettyä”, perustelee uusimaalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo.

Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jälkeen runsaasti keskustelua herättänyt tasoristeysten turvallisuus tulee niin ikään kaksikon mielestä huomioitua.

”Väylävirasto teki aivan oikein yhdistäessään tasoristeysten turvallisuussuunnitelman Hangonradan sähköistämiseen, sillä nyt toteutettavalla hankkeella päästään samalla kertaa eroon useista vaarallisista tasoristeyksistä, joita on etenkin Hanko—Karjaa-rataosuudella”, Slunga-Poutsalo summaa.

Hämeen kansaedustaja Ronkainen näkee hankkeessa positiivisia talousvaikutuksia ei pelkästään Länsi-Uudellemaalle, vaan laajemmallekin työssäkäyntialueelle.

”Radalla on tärkeät yhteydet Vuosaaren ja Hangon satamiin, Kirkniemen paperitehtaalle sekä Hämeenlinnan terästehtaalle. Tämän lisäksi Hanko—Hyvinkää-radan sähköistäminen yhdistää Uudenmaan poikittaisliikenteen Helsinki—Oulu-pääväylään ja palvelee näin valtakunnallisestikin ihmisten ja rahdin kuljetusta.”

 

 

Lisätietoja:

Kansanedustaja Jari Ronkainen, p: 09 432 3141, jari.ronkainen@eduskunta.fi

Kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo, p: 09 432 3057, riikka.slunga-poutsalo@eduskunta.fi