TIEDOTE 16.4.2021

Julkaisuvapaa heti

Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps) Leijona Cateringin ilmastohyvittelystä: ”Oiva esimerkki Suomea vaivaavasta ilmastohulluudesta”

Valtion omistama ja Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaava Leijona Catering Oy tiedotti viime kuussa saavuttaneensa hiilineutraaliuden ensimmäisenä ruokapalveluyrityksenä Suomessa. Yhtiö kompensoi hiilidioksidipäästöjään mm. rakentamalla tuulivoimaa Intiaan. Perussuomalainen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen ei kuitenkaan ole vakuuttunut.

– Tämä on oiva esimerkki Suomea vaivaavasta ilmastohulluudesta. Leijona Cateringin tehtävänä on ruokkia Puolustusvoimia, ei leikkiä ilmaston pelastajaa ympäri maailmaa, Ronkainen perustelee.

Ronkainen otti kantaa Puolustusvoimien ruokahuoltoon viimeksi marraskuussa. Ruokaa ei ollut riittävästi varusmiehille leiriolosuhteissa, toisaalta pakollisina kasvisruokapäivinä ruokaa menee valtavasti hävikkiin.

– Leijona Cateringilla on ollut haasteita niin ruoan riittävyyden kuin sen kelpaamisenkin kanssa. Tällaiset perusasiat olisi syytä hoitaa ensin kuntoon ja ideologinen tuhertelu pitää jättää kokonaan pois, Ronkainen sanoo.

Leijona Catering Oy:n toimitusjohtajan Ritva Paavonsalon mukaan Intiaan maksettavat rahasummat eivät ole julkisia, mutta kyse on maltillisesta summasta.

– Leijona Catering on täysin Suomen valtion omistama yritys, joka käyttää kansalaisten verorahoja aivan johonkin muuhun kuin perustehtäväänsä. Tämän jälkeen se ei edes suostu kertomaan ulkomaille maksettavia summia. Valtiontalouden tarkastusvirastolla olisi Suomessa oikeitakin töitä, jollei se olisi keskittynyt pääjohtajansa kestittämiseen, Ronkainen kivahtaa.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Jari Ronkainen, p: 09 432 3141, jari.ronkainen@eduskunta.fi