Perussuomalaisten Jari Ronkainen ja Mika Raatikainen vaativat Ottawan sopimuksesta irtautumista

Perussuomalaiset kansanedustajat sekä puolustusvaliokunnan jäsenet Jari Ronkainen ja Mika Raatikainen ovat jättäneet tänään hallitukselle toimenpidealoitteen Ottawan jalkaväkimiinat kieltävästä sopimuksesta irtautumiseksi. Aihe on ollut viime aikoina jälleen ajankohtainen. Myös istuva presidentti Sauli Niinistö, sanoi vaalikampanjansa aikana, että ”…maamiinoihin voitaisiin ehkä palata sodan sattuessa.” Ronkaisen ja Raatikaisen mielestä ne pitäisi palauttaa mahdollisimman pian.

Ronkainen toteaa, että jos hallituksessa on vähänkin halua irtautua sopimuksesta, niin annamme oppositiosta täyden tulitukemme. Useat turvallisuus- ja ulkopolitiikasta hyvin perillä olevat henkilöt pitävät Ottawan sopimusta virheenä. Jalkaväkimiinat ovat tehokas, taloudellinen ja puolustusvoimien käyttämänä turvallinen puolustuskeino, jolle ei löydy korvaavaa ratkaistua.

Raatikaisen mukaan maamiinat ovat oikein käytettynä pienen maan halpa henkivakuutus, eikä niihin astu kuin vihollinen. Maamiinat vähentävät omien joukkojemme henkilöstötappioita merkittävästi, koska niiden valvontaan vihollisen hyökkäyshetkellä ei tarvita henkilöitä. Raatikainen kysyy miksi pienen Suomen pitäisi noudattaa sille epäedullista sopimusta, josta hyötyy suuri naapuri, joka ei itse aina noudata kaikkia sopimuksia?

Perussuomalainen puolustusvaliokunnan kaksikko näkee, että Suomen maanpuolustuskyky heikkenee oleellisesti ilman jalkaväkimiinoja.

 

 

Lisätietoja:

 

Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps)

Puolustusvaliokunnan jäsen

09 432 3141

 

Kansanedustaja Mika Raatikainen (ps)

Puolustusvaliokunnan jäsen

09 432 3042