TIEDOTE 28.8.2020

Julkaisuvapaa

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen (ps) tyrmää ministeri Li Anderssonin ehdotuksen ase- ja siviilipalveluksen lyhentämisestä

Perussuomalainen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen tyrmää vasemmistoliiton puheenjohtajan, opetusministeri Li Anderssonin esityksen siitä, että selvitettäisiin mikä työllisyyspotentiaali saataisiin siviili- ja varusmiespalveluksen kestoa lyhentämällä. Ronkaisen mukaan Suomesta ei puutu työntekijöitä vaan työpaikkoja.

– Juuri kun olemme saaneet kuulla ja lukea massiivisista irtisanomisista Suomessa, vihreät ehdottaa 80 000 maahanmuuttajaa ja Andersson varusmiehiä töitä tekemään. Vihreät lisäisi työllisiä sisäisen turvallisuuden ja vasemmistoliitto maanpuolustuksen kustannuksella. Kuitenkin työvoimaa on jo tarpeeksi, työpaikkoja ei, Ronkainen jyrähtää.

Ronkaisen mukaan varusmiespalveluksen kesto ja varusmiesten määrä perustuu maanpuolustuksen tarpeisiin.

– Varusmiesten palvelusaikaa lyhentämällä koulutus jää kesken ja varusmiesten määrä kulloisellakin hetkellä laskee. Ehdotus on omiaan heikentämään Suomen puolustuskykyä ja uskottavaa maanpuolustuksen kokonaisuutta. Samasta punaisesta ideologiasta on peräisin myös vasemmistoliiton ehdotus luopua Hornetit korvaavasta hävittäjähankinnasta, Ronkainen tykittää.

Ronkainen ei yhdy Anderssonin mielipiteeseen siitä, että siviilipalveluksen pituus tekee siitä rangaistusluontoisen asepalvelukseen verrattuna.

– Anderssonin puheet siviilipalvelusta rangaistuksena ovat puppua. Perustuslaissa määrätään, että jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan maanpuolustukseen. Ketään ei kiusallaan määrätä isänmaan palvelukseen, Ronkainen päättää.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Jari Ronkainen, p: 09 432 3141, jari.ronkainen@eduskunta.fi